Ileana Cecanu a stat de vorbă cu noi despre mexicani, ședințe de bloc, muze și câini, toacă și tacos, pornind de la romanul „Îți vând un câine” de Juan Pablo Villalobos, în traducerea lui Marin Mălaicu Hondrari (Editura Paralela 45, 2019).

JUAN PABLO VILLALOBOS s-a născut în Mexic, în 1973, iar în prezent locuiește în Spania.  Este prozator, eseist, traducător și critic li­­te­rar. „Fiesta în bârlog” (traducere de Horia Barna, Editura Curtea Veche, 2012), ro­manul lui de debut, a fost nomi­­na­lizat pe lista scurtă a Premiului Guardian First Book Award, iar lansarea ediției românești a prilejuit o vizită a autorului în România, în anul 2013. „Îți vând un câine” este al treilea roman al autorului, fiind publicat în anul 2016 și tradus în 2019 în română de Marin Mălaicu Hondrari la Paralela 45. Cel mai recent roman al său, „No voy a pedirle a nadie que me crea”, a fost distins cu premiul spaniol Herralde. Trăsătura caracteristică în romanele lui Villalobos rămâne umorul negru.

ILEANA CECANU și-a început cariera la HBO în anul 2001, în departamentul de Marketing & PR.  Între 2010 și 2013 se alătură companiei de distribuție Transilvania Film ca managing director, ca în 2013 să pună bazele propriei companii, FREEALIZE, specializată în distribuția de filme, consultanță și campanii de marketing & PR în domeniul cinematografic. În paralel, Ileana organizează Festivalul de film și experiență ibero-americană Película (ajuns la cea de-a V-a ediție) și este social media manager pentru mai multe branduri culturale.

Un fragment din romanul „Îți vând un câine”, în lectura actorului Ion Haiduc:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *