Despre noi

Gazdele podcastului Față / Verso sunt:

Simina Popa, traducătoare și organizatoare de proiecte culturale. Limba portugheză este un partener stabil în viața ei profesională. Traduce autori de limbă portugheză din 2007, încercând să continue la același standard munca generațiilor anterioare de traducători. Este membră a ARTLIT – Asociația Română a Traducătorilor Literari, unde organizează discuții publice între traducători. În proiectele culturale la care ia parte, caută să crească numărul dezbaterilor cu folos între profesioniști din domeniul cultural.

Claudiu Sfirschi-Lăudat, absolvent al Facultății de Filosofie din București, iar din 2009, directorul Fundației Culturale Grecești, promovând cultura greacă în România. În paralel, desfășoară o activitate de traducător, publicând de-a lungul vremii tălmăciri din Seferis, Vizyinos, Eleni Ladia, Nicolae Mavrocordat și Emmanouil Roidis. A scris cronică de teatru și de film pentru Observator cultural, b-critic.ro, postmodern.ro și Cultura. Este autorul a trei texte dramatice: Obsesii (ARCUB), Repetiția vieții mele (Teatrul Nottara), O istorie anonimă (Radio România, Teatrul Național Radiofonic), Scufița Verde (Teatrul Clasic „Ion Slavici” Arad).

Începuturile:

În noiembrie 2018, cei doi au realizat, pentru proiectul #Eucitesc desfășurat cu prilejul Lunii Literaturii Europene 2018, o serie de patru podcasturi, în care au discutat cu profesioniști din lumea cărții despre ce înseamnă să fii editor, traducător, redactor și librar. Seria de podcasturi a fost sprijinită de Fundația Culturală Greacă și poate fi ascultată pe Soundcloud sau aici.

Sezonul 1 (iulie-noiembrie 2019)

Proiect găzduit de Asociația Fala Português!, în parteneriat cu Cărturești. Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Echipa proiectului „Față / Verso” — sezonul I:
Tudorița Șoldănescu – manager de proiect
Ana Niculescu – responsabil de promovare și comunicare
Andrei Nechifor – editor de sunet
Andrei Busuioc – graphic & web designer
Cristina Nițu – gazda proiectului
Kadna – concept grafic & DTP

Sezonul 2: „Vizite la domiciliu” (aprilie-mai 2020)

Simina Popa & Claudiu Sfirschi-Lăudat — gazdele sezonului

Sezonul 3 (B-critic): „Dramaturgi români contemporani” (septembrie-noiembrie 2020)

Simina Popa & Claudiu Sfirschi-Lăudat — gazdele sezonului

Sezonul 4 (realizat împreună cu Fundația Culturală Greacă): „Grecia, revoluție și revoluții” (martie-iunie 2021)

Simina Popa & Claudiu Sfirschi-Lăudat — gazdele sezonului

Sezonul 5 (realizat împreună cu Institutul Polonez): „Raftul polonez” (decembrie 2021 — februarie 2022)

Simina Popa & Claudiu Sfirschi-Lăudat — gazdele sezonului